Orez cu legume si ghimbir

Printeaza

Orez cu legume si ghimbir

Orez cu legume si ghimbir

Ingrediente:

  • 350 g orez
  • 250 g broccoli
  • 100 g boabe de porumb
  • doi morcovi
  • 250 g ciuperci
  • 300 g fasole verde
  • două cepe
  • doi căţei de usturoi
  • 20 g ghimbir murat
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • busuioc uscat
  • mărar
  • curry

Preparare:

Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Morcovii se curăţă de coajă şi se taie în felii subţiri.

Broccoli şi fasolea verde se fierb, se scurg de apă şi se lasă să se răcească. Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie pe jumătate sau în felii subţiri.

Se încinge ulei într-o tigaie, se adaugă ceapa şi se căleşte timp de cinci minute. Se pune orezul, se toarnă apă cât să-l depăşească cu două degete şi se lasă să fiarbă.

Când orezul este aproape fiert, se adaugă broccoli tăiat în bucheţele mai mici, fasolea verde, boabele de porumb şi ciupercile.

Se condimentează cu sare şi piper, se adaugă usturoiul tăiat în felii, busuioc după gust şi se mai lasă să fiarbă timp de zece minute.

Când mâncarea este gata, se adaugă ghimbirul, se amestecă şi se presară mărar tocat mărunt.

Se poate adăuga şi pudră de curry, pentru un gust mai picant.

Orez cu legume si ghimbir

Orez cu legume si ghimbir.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi plac orezul cu legume. O reteta simpla, dar foarte gustoasa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.