Orez cu legume şi carne de pui

Printeaza

Orez cu legume şi carne de pui din: piept de pui, morcovi, ardei grasi, telina, usturoi, amidon, sos de soia, otet de orez, ghimbir, ulei de masline, ceapa, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Orez_cu_legume_si_carne_de_pui

  • doua piepturi de pui
  • doi morcovi
  • doi ardei grasi
  • o telina mica
  • 5 catei de usturoi
  • o conserva amidon
  • sos de soia
  • 50 ml otet de orez
  • 150 g orez
  • ghimbir ras
  • 50 ml ulei de masline
  • o ceapa
  • sare
  • piper
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Sucul de ananas se pune într-un bol împreună cu o linguriţă cu amidon, cu două linguri cu sos de soia, oţetul şi puţin piper. Intr-o cratiţă se încinge uleiul de măsline, se adaugă usturoiul feliat, ceapa tocată mărunt şi o linguriţă cu ghimbir. Se călesc două minute, se adaugă carnea de pui spălată şi tăiată fâşii subţiri.

Se prăjeşte până devine aurie, se adaugă restul de legume curăţate şi tăiate bucăţi mai mici. Se călesc cinci minute, se adaugă amestecul din bol, ananasul din conservă şi se lasă să fiarbă până scade la jumătate sosul format.

Orezul se fierbe cu puţină sare şi piper, se scurge de apă şi se pune în boluri. Se aşază deasupra amestecul de legume şi carne cald, se presară pătrunjel tocat şi se servesc imediat. Ca sa nu schimbe prea mult gustul sosului, se poate pune mai putin usturoi.

Orez cu legume şi carne de pui

Orez_cu_legume_si_carne_de_pui

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.