Orez cu legume şi cârnaţi

Printeaza

Orez cu legume şi cârnaţi din: orez, fasole boabe rosie, fasole verde, ardei gras, ceapa, carnati, rosii cherry, pudra de curry, patrunjel, sare, piper, ulei, castraveti murati, gogonele murate.

Ingrediente:Orez_cu_legume_si_cârnati

  • 150 g orez
  • 150 g fasole rosie boabe
  • 300 g fasole verde
  • un ardei gras
  • o ceapa
  • 500 g carnati
  • 250 g rosii cherry
  • un sfert de lingurita cu pudra de curry
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei
  • castraveti murati
  • gogonele murate

 

Mod de preparare:

Fasolea roşie se pune la înmuiat cu o seară înainte, se fierbe în apă cu sare şi se păstrează la rece. Fasolea verde se taie în bucăţi, se spală, se fierbe în apă cu sare zece minute şi se scoate într-un bol. Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.

Ardeiul gras se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe. Se încinge ulei într-o cratiţă, se pune ceapa, se căleşte cinci minute, apoi se adaugă orezul spălat. Se căleşte până devine sticlos, se toarnă o cană cu apă, se condimentează şi se lasă să fiarbă.

Când este pe jumătate fiert se adaugă pudra de curry, ardeiul gras, roşiile tăiate jumătăţi, fasolea verde şi fasolea roşie. Se presară pătrunjel tocat, se mai adaugă puţină apă şi se fierbe încă zece minute. Cârnaţii se taie bucăţi mici, se prăjesc şi se servesc alături de orezul cu legume.

Se serveste totul cald, cu gogonelele murate sau castraveti murati.

Orez cu legume şi cârnaţi

Orez_cu_legume_si_cârnati

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.