Orez cu legume la cuptor

Printeaza

Orez cu legume la cuptor din: orez, ulei, usturoi, ceapa, ardei, dovleac, marar, sare, mozzarella.

Ingrediente:Orez_cu_legume_la_cuptor

  • 200 g orez cu bob lung
  • 2 linguriţe ulei
  • 3 căţei usturoi
  • o ceapă mică
  • un ardei gras roşu
  • 250 g miez de dovleac
  • 1/2 legătură mărar
  • sare

Pentru copt:

  • 3-4 felii mozzarella

 

Mod de preparare:

Orezul se pune într-un vas, se acoperă cu apă rece şi se lasă aşa 5 minute. Se încinge uleiul şi se căleşte usturoiul un minut. Se adaugă ceapa tocată şi se lasă 5 minute, apoi se pune ardeiul gras tăiat fâşii şi se mai lasă 2 minute.

Se adaugă orezul bine scurs şi se lasă un minut pe foc, amestecând să se călească un pic. Se pune dovleacul tăiat mărunt, se presară sare şi se pune apă, cât să acopere orezul. Se lasă pe foc 20 de minute.

Se ia vasul de pe foc, se pune brânza deasupra şi se lasă la cuptor 10 minute. Se aduce la masă cu mărar deasupra.

Orez cu legume la cuptor

Orez_cu_legume_la_cuptor

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.