Orez cu lapte in cupe de grepfrut

Printeaza

O reteta delicioasa de orez cu lapte, grepfrut, zahar, apa, vanilie, lamaie, sare, scortisoara.

Ingrediente:Orez cu lapte in cupe de grepfrut

  • 4 fructe de grepfrut
  • 350 g orez
  • 200 g zahăr
  • 1 l apă
  • 1 l lapte
  • un baton vanilie
  • coaja de la 2 lămâi
  • un praf de sare
  • scorţişoară măcinată

 

Mod de preparare:

Se spală orezul în câteva ape şi apoi se lasă câteva minute în apă clocotită, cât să se înmoaie.

Separat, se pune laptele să fiarbă şi se adaugă şi batonul de va­nilie. Se pune orezul cu apa la fiert şi cu un praf de sare. Se ames­tecă uşor să nu se prindă şi se fierbe la foc mic.

După ce a fiert bine orezul, se adaugă laptele clocotit şi zahărul. Se amestecă uşor cu lingura de lemn şi, după ce a fiert, se opreşte focul şi se pune coaja de lămâie rasă.

Se lasă să se răcorească şi se pregătesc cupele de grepfrut. Se spală şi se taie pe jumătate. Se scoate miezul şi se pune orezul. Se ornează cu scortisoară.

Orez cu lapte in cupe de grepfrut

Orez cu lapte in cupe de grepfrut

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.