Orez cu inele de calamar

Printeaza

Orez cu inele de calamar din: calamar, orez salbatic, suc de rosii, ulei de masline, otet de mere, foaie de dafin, sare, piper, lamaie, patrunjel, busuioc, sare, piper.

Ingrediente:Orez_cu_inele_de_calamar

  • 500 g calamar
  • 300 g orez salbatic
  • 7 linguri suc de rosii
  • ulei de masline
  • otet de mere
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • 1 lamaie
  • patrunjel
  • busuioc
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Calamarul se spală, se taie inele şi se pune într-un castron. Se toarnă deasupra otet şi apă, se presară sare şi piper, se adaugă foaia de dafin şi se lasă să stea 10-15 min. Se pune apa la fiert şi se adaugă sare;

Se scot inelele din mari­nată, se introduc în apă şi se fierb 10 min. Se prăjesc inelele 3 min, apoi se scot cu o paletă şi se aşază pe o farfurie; Orezul se căleşte 5 min, se adaugă sare şi piper, apoi se toarnă apă rece cu două degete peste nivelul orezului şi se lasă să fiarbă;

Se serveşte totul fierbinte, presărat cu pătrunjel sau busuioc tocat.

Orez cu inele de calamar

Orez_cu_inele_de_calamar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.