Orez cu gălbiori

Printeaza

O reteta delicioasa de orez cu: galbiori, peste, ceapa, usturoi, cimbru, busuioc, boia dulce, pudra de curry, sare, piper, ulei, nuci, stafide.

Ingrediente:

  • 130 g orez
  • 500 g gălbiori
  • 4 fileuri de peşte
  • două cepe
  • 3 căţei de usturoi
  • o linguriţă cu cimbru
  • o lingură cu busuioc
  • o linguriţă cu boia dulce
  • o lin­guriţă cu pudră de curry
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea-soarelui
  • nuci
  • stafide

 

Mod de preparare:

Peştele se spală, se taie cubuleţe, se presară sare, pi­per şi boia dulce. Se încinge puţin ulei într-o tigaie, se pune peştele şi se prăjeşte, având grijă să nu se sfărâme.Gălbiorii se spală bine ca să elimine nisipul, se scurg şi se taie în jumătăţi sau bucăţele. Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.

Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se pune ceapa şi se căleşte cinci minute. Se adaugă orezul spălat şi scurs de apă, se căleşte până devine sticlos şi se adaugă ciupercile.

Se prăjesc la foc mediu până scade sosul format, se adaugă două căni cu apă, sarre, piper şi curry. Se presară cimbriul, se fierbe totul până ce orezul şi ciupercile  sunt moi şi se verifică  de gust.

Se pune orezul în farfurii, se aşază deasupra peştele, se presară busuiocul tocat şi se servesc imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.