Orez cu ciuperci uscate

Printeaza

Orez cu ciuperci uscate din: orez, ceapa, ciuperci, masline, curry, sofran, unt si sare.

Ingrediente:Orez_cu_ciuperci_uscate

  • 1 cana cu orez
  • 1 ceapa
  • 200 g ciuperci uscate
  • 50 g masline feliate
  • 1 lingurita de curry
  • 1 varf de cutit de sofran
  • 50 g unt
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală orezul în câteva ape şi pune-l la fiert cu trei căni de apă, un praf de sare, şofranul şi ceapa tocată fin. Lasă să scadă, amestecând din când în când. între timp, fierbe 250 g de apă şi pune ciupercile la hidratat. Lasă-le 10-15 minute, scurge-le şi taie-le în bucăţi.

Când orezul este fiert şi complet scăzut, adaugă untul, ciupercile, măslinele şi praful de curry. Amestecă bine şi potriveşte gustul de sare. Aşază orezul în forme şi dă-l la rece înainte de servire. Poate fi o garnitură bună pentru fructele de mare fierte şi stropite cu zeamă de lămâie, dar şi pentru pui fiert ori doar o salată.

Orez cu ciuperci uscate

Orez_cu_ciuperci_uscate

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • orez cu ciuperci uscate

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.