Orez cu ciuperci uscate
PrinteazaOrez cu ciuperci uscate din: orez, ceapa, ciuperci, masline, curry, sofran, unt si sare.
- 1 cana cu orez
- 1 ceapa
- 200 g ciuperci uscate
- 50 g masline feliate
- 1 lingurita de curry
- 1 varf de cutit de sofran
- 50 g unt
- sare
Mod de preparare:
Spală orezul în câteva ape şi pune-l la fiert cu trei căni de apă, un praf de sare, şofranul şi ceapa tocată fin. Lasă să scadă, amestecând din când în când. între timp, fierbe 250 g de apă şi pune ciupercile la hidratat. Lasă-le 10-15 minute, scurge-le şi taie-le în bucăţi.
Când orezul este fiert şi complet scăzut, adaugă untul, ciupercile, măslinele şi praful de curry. Amestecă bine şi potriveşte gustul de sare. Aşază orezul în forme şi dă-l la rece înainte de servire. Poate fi o garnitură bună pentru fructele de mare fierte şi stropite cu zeamă de lămâie, dar şi pentru pui fiert ori doar o salată.
Orez cu ciuperci uscate
Pofta buna!
Incoming search terms:
- orez cu ciuperci uscate