Orez cu ciuperci si patrunjel la cuptor

Printeaza

Orez cu ciuperci si patrunjel la cuptor din: ciuperci, orez, margarina, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Orez cu ciuperci si patrunjel la cuptor

  • 500 g ciuperci
  • 1 cana de orez
  • 100 g margarina
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

După ce se curăţă ciupercile şi se spală în mai multe ape, se separă picioruşele şi se toacă mărunt, iar pălăriile se scobesc la mijloc şi se toacă de asemenea mărunt partea care se scoate. Se călesc ciupercile tocate într-o lingură de margarină încinsă, se presară sare şi piper, se amestecă, apoi se ia de pe foc.

Se alege orezul, se spală în mai multe ape, apoi se fierbe bine, se clăteşte cu apă călduţă, apoi cu apă rece şi se lasă să se scurgă, după care se amestecă cu ciupercile călite.

Se unge cu margarină o tavă, se aşază pălăriile ciupercilor, se umplu cu compoziţia obţinută, iar peste ele se pune câte o bucăţică din margarina rămasă şi câte puţin pătrunjel tocat.
Se dă tava la cuptor pentru aproximativ o jumătate de oră.

Pentru cei care urmează un regim lacto-vegetarian, se poate adăuga, la servire, câte 1 lingură de smântână.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.