Orez cu ciuperci si patrunjel la cuptor
PrinteazaOrez cu ciuperci si patrunjel la cuptor din: ciuperci, orez, margarina, patrunjel, sare, piper.
- 500 g ciuperci
- 1 cana de orez
- 100 g margarina
- 1 legatura de patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
După ce se curăţă ciupercile şi se spală în mai multe ape, se separă picioruşele şi se toacă mărunt, iar pălăriile se scobesc la mijloc şi se toacă de asemenea mărunt partea care se scoate. Se călesc ciupercile tocate într-o lingură de margarină încinsă, se presară sare şi piper, se amestecă, apoi se ia de pe foc.
Se alege orezul, se spală în mai multe ape, apoi se fierbe bine, se clăteşte cu apă călduţă, apoi cu apă rece şi se lasă să se scurgă, după care se amestecă cu ciupercile călite.
Se unge cu margarină o tavă, se aşază pălăriile ciupercilor, se umplu cu compoziţia obţinută, iar peste ele se pune câte o bucăţică din margarina rămasă şi câte puţin pătrunjel tocat.
Se dă tava la cuptor pentru aproximativ o jumătate de oră.
Pentru cei care urmează un regim lacto-vegetarian, se poate adăuga, la servire, câte 1 lingură de smântână.
Pofta buna!