Orez cu ciuperci si parmezan

Printeaza

Orez cu ciuperci si parmezan din: parmezan, ciuperci, ulei, orez, ceapa, dovleac, vin alb, sare, piper.

Ingrediente:Orez cu ciuperci si parmezan

  • 225g parmezan
  • 40g ciuperci
  • 1 cub, bază pentru mâncare
  • 4 linguriţe ulei
  • 300g orez pentru risotto
  • 1 ceapă
  • 300g dovleac decojit şi tăiat în bucăţi mici
  • 150ml vin alb sec
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Răzuiţi parmezanul şi lăsaţi deoparte. Dizolvaţi cubul pentru mâncare în 850ml apă clocotită. Adăugaţi ciupercile şi lăsaţi-le să fiarbă timp de 30 de minute.
Intre timp, încingeţi uleiul într-o tigaie.

Adăugaţi orezul pentru risotto şi lăsaţi-l pe foc timp de două minute, până când devine translucid. Adăugaţi ceapa şi dovleacul, tăiate cubuleţe. Amestecaţi continuu timp de 3 minute.

Turnaţi vinul şi apoi adăugaţi ciupercile. Lăsaţi pe foc 20-25 minute, adăugând din când în când supă daca este nevoie. Când orezul a devenit cremos, adaugati parmezan ras.

Amestecaţi şi mai lăsaţi pe foc 2-3 minute. Serviti cald, cu mult parmezan ras deasupra.

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Simpla si buna reteta de orez

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.