Orez cu ciuperci si busuioc

Printeaza

Orez cu ciuperci si busuioc din: ciuperci, orez, ceapa, ulei, ardei, sare, piper, busuioc, patrunjel.

Ingrediente:Orez_cu_ciuperci_si_busuioc

  • 100 g ciuperci
  • 100 g orez
  • 1 ceapa
  • 50 ml ulei
  • 1 ardei
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Speli orezul şi îl dai într-un clocot cu puţină sare.

Cureţi ceapa, o tai julien şi o pui la călit într-o tigaie, în ulei încins, aproximativ 3-4 minute.

Speli bine ciupercile şi le tai feliuţe. Speli ardeiul, îl cureţi de cotor şi de seminţe şi îl tai cubuleţe.

Pui ciupercile şi ardeiul pes¬te ceapă şi laşi la sotat câteva minute.

Scurgi orezul şi îl pui în tigaie. Amesteci şi torni un pahar cu apă fiartă.

Dacă este nevoie, mai adaugi apă până se fierbe orezul.

Potriveşti de sare şi de piper şi laşi să se combine aromele.

Serveşti cu verdeaţă, după gust, tăiată fin.

Orez cu ciuperci si busuioc

Orez_cu_ciuperci_si_busuioc

Pofta buna!

 

 

 

 


Poate iti place si:

Orez aromat cu ciuperci

Orez aromat cu ciuperci din: orez, ciuperci, praz, margarina, sare, piper. Ingrediente: 200 g orez 12 ciuperci un fir praz 3 linguri margarina un litru supă de legume sau apă sare piper   Mod de preparare: Prazul tăiat rondele se pune la călit în margarină topită. După 5 minute se adaugă ciupercile fideluţă şi se […]

 

 

Orez brun cu ciuperci

Orez brun cu ciuperci

Orez brun cu ciuperci din: orez brun, supa de ciuperci, bacon, ulei de masline, praz, ceapa, usturoi, chiuperci, cimbru, salvie, fasole, branza, parmezan, pesmet, patrunjel. Ingrediente: 1 1/4 cani orez brun 2 1/4 cana supa de ciuperci 6 felii de bacon 1 1/2 linguri de ulei de masline 2 fire de praz, felii subtiri 1/2 […]

 

Arroz con pollo

Orez cu pui, ciuperci si vin

Orez cu pui, ciuperci si vin din: carne de pui, orez, ciuperci, unt, ceapa, vin alb, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de pui – pulpe superioare, sau pulpe inferioare, sau aripi 2 ceşti mari cu orez 200 g ciuperci 2 linguri cu unt 1 ceapă 1 pahar cu vin alb 2 linguri cu […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.