Orez cu ciuperci si boia

Printeaza

Orez cu ciuperci si boia din: orez cu bob lung, supă de zarzavat sau apă, ceapă verde, mărar, ciuperci, usturoi, boia dulce, sare, piper.

Orez cu ciuperci si boia

 

Ingrediente:

  • 1 cană orez cu bob lung
  • 3 căni supă de zarzavat sau apă
  • 2-3 legături ceapă verde
  • 1 legătură mărar
  • 300 g ciuperci
  • 2-3 căţei de usturoi
  • un praf boia dulce
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Speli şi cureţi bine ciupercile: Dacă sunt mai mari, le mărunţeştţ, iar pe cele mici le laşi întregi.

Pui supa de zarzavat sau apa la fiert, iar când începe să dea în clocot, adaugi în vas orezul şi laşi să fiarbă la foc mic.

Separat, într-o tiga­ie, prăjeşti ceapa tocată mărunt, până se înmoa­ie, apoi adaugi şi ciuper­cile, pe care le laşi să se călească bine. Adaugi sare, piper şi boia, după gust şi 2-3 căţei de usturoi tăiaţi feliuţe subţiri.

După ce ciupercile s-au pătruns, le amesteci cu orezul fiert. Orezul cu ciuperci îl serveşti ornat cu mărat to­cat mărunt.

Dacă doreşti, poţi adăuga la orez şi o lingură de smântână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.