Orez cu carne
PrinteazaOrez cu carne
Ingrediente:
- 100 g orez
- două roşii
- o ceapă roşie
- 100 g carne de porc
- un ardei gras roşu
- sare, piper
- 3 fire de pătrunjel
- vin alb
- cimbru
- ulei
Mod de preparare:
Orezul se pune la fiert cu puţină sare. Intr-o tigaie cu ulei încins se căleşte ceapa tocată, apoi se adaugă carnea de porc tăiată în cubuleţe. După ce s-a rumenit carnea se adaugă roşiile fără pieliţe, tăiate mărunt şi ardeiul gras tocat.
Se toarnă puţin vin alb şi apă, ca să se aromatizeze carnea, apoi se presară condimentele: sarea, piperul şi cimbrul uscat. Când orezul a fiert se scurge apa.
Se aşază pe o farfurie sub formă de movilită, iar în mijloc se face o adâncitură în care se aşază amestecul de carne cu legume. Se decorează cu frunze de pătrunjel.
Orez cu carne
Pofta buna!