Orez cu carne

Printeaza

Orez cu carne

Orez cu carne

Ingrediente:

  • 100 g orez
  • două roşii
  • o ceapă roşie
  • 100 g carne de porc
  • un ardei gras roşu
  • sare, piper
  • 3 fire de pătrunjel
  • vin alb
  • cimbru
  • ulei

 

Mod de preparare:

Orezul se pune la fiert cu puţină sare. Intr-o tigaie cu ulei încins se căleşte ceapa tocată, apoi se adaugă car­nea de porc tăiată în cubuleţe. După ce s-a rumenit carnea se adaugă roşiile fără pieliţe, tăiate mărunt şi ardeiul gras tocat.

Se toarnă puţin vin alb şi apă, ca să se aromatizeze carnea, apoi se presară con­dimentele: sarea, piperul şi cimbrul uscat. Când orezul a fiert se scurge apa.

Se aşază pe o farfurie sub formă de movilită, iar în mijloc se face o adâncitură în care se aşază amestecul de carne cu legume. Se decorează cu frunze de pătrunjel.

Orez cu carne

Orez-cu-carne

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.