Orez cu caise

Printeaza

Orez cu caise

Ingrediente:Orez cu caise

  • orez
  • lapte
  • 10 caise
  • 100-150 g zahăr
  • 2 al­buşuri
  • 1 gălbenuş

 

Mod de preparare:

Facem un orez cu lapte. Cînd este gata, tragem cratita de la foc şi pu­nem un gălbenuş bătut. Cum se răceşte orezul, îl punem într-un vas rezistent la foc.

Tăiem caisele în, două, le presărăm cu zahăr şi le dăm puţin la foc, căutînd să nu-şi piardă forma. Cînd sînt gata, le lă­săm sa se răcească şi le scoatem într-o farfurie, ca să se scurgă siropul.

Apoi le aşezăm frumos peste orez. Batem albu­şurile cu zahăr pisat, punem spuma în­tr-un săculeţ cu cornet şi garnisim ore­zul, astfel încît caisele de la mijloc să se vadă.

Presărăm cu puţin zahăr şi dăm vasul la cuptor. Albuşul trebuie să se prindă puţin, căpătînd o uşoară culoare aurie. Scoatem orezul din cuptor şi îl servim rece sau călduţ.

La fel-se prepară orezul cu mere, pere, piersici, prune.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.