Orez cu ardei gras, ceapa si rosii

Printeaza

Orez cu ardei gras, ceapa si rosii din: dovlecei, ardei grasi, ceapa, rosii, ulei, orez, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Orez_cu_ardei_gras_ceapa_si_rosii

  • 2 dovlecei
  • 2 ardei grasi
  • 1 ceapa mare
  • 2 rosii
  • 200 ml ulei
  • 250 g orez
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri patrunjel tocat fin

 

Mod de preparare:

Cureţi ardeii graşi, ceapa şi dovleceii. Ceapa o tai julien şi o căleşti în uleiul încins. Dovleceii, cu­răţaţi de coajă, îi tai felii. Toci ardeii feliuţe subţiri. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugi ardeii si dovleceii si lasi inca 5-6 minute la foc mic.

Speli orezul in 2-3 ape reci, il scurgi si il pui la fiert cu 4 cani de apa peste legumele calite. Sarezi si piperezi dupa gust, asezi vasul pe o tabla pusa pe flacara aragazului si lasi sa fiarba, la foc mic, 10-15 minute.

Cureti rosiile, le tai bucatele si le pui peste orez. Lasi sa mai fiarba inca 10 minute, acoperi vasul si-l dai deoparte 1 ora. Presari patrunjelul tocat fin si servesti caldut sau rece.

Orez cu ardei gras, ceapa si rosii

Orez_cu_ardei_gras_ceapa_si_rosii

Pofta buna!

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.