Orez cu ciococalata si gutui

Printeaza

O reteta de orez cu ciocolata si gutui din: orez, sare, lapte, zahar pudra, ciocolata, unt, gutuie, esenta de vanilie, cognac, frisca, crema de oua si fructe de sezon.

Ingrediente:

  • 100 g orez cu bobul lung
  • sare
  • 600 ml lapte
  • 100 g zahar pudra
  • 200 g ciocolata neagra amara
  • 100 g unt
  • 200 g cubulete de gutuie (mere sau pere)
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 linguri cognac
  • 175 ml frisca

ornare:

  • frisca
  • crema de oua
  • ciocolata
  • fructe de sezon

 

Mod de preparare:

Puneţi la fiert 500ml apă cu puţină sare şi când clocoteşte adăugaţi orezul. Lăsaţi-l să fiarbă fără să se înmoaie prea tare.
In alt vas puneţi la foc potrivit laptele şi zahărul, amestecaţi pentru ca acesta să se dizolve.

Adăugaţi ciocolata şi untul şi amestecaţi până când acestea se topesc şi obţineţi o compoziţie omogenă. Strecuraţi orezul şi puneţi-l în această compoziţie cu ciocolată, adăugaţi şi cubuleţele de gutui. Amestecaţi, reduceţi focul şi lăsaţi să fiarbă încet timp de 30 de minute. Amestecaţi din când în când.

Adăugaţi esenţa de vanilie şi cognac-ul, luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi-l acoperit să se răcească puţin. Adăugaţi în compoziţia călduţă frişca, folosiţi un mixer pentru a amesteca bine ingredientele.

Repartizati preparatul în castroane individuale pe care puneti-le la frigider pentru 2 ore. Inainte de servfre le puteţi orna cu fructe de sezon, frişcă sau bucăţi de ciocolată.

Orez cu ciococalata si gutui

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.