Orez cu ardei copti

Printeaza

O reteta delicioasa de orez cu ardei copti din: orez, ardei kapia, morcovi, oua, telina, seminte de chimen, unt, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:Orez cu ardei copti

  •  400 g orez
  • 10 ardei kapia
  • 2 morcovi
  • 3 oua
  • 1 telina
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneţi la fiert orezul în 1,61 apă cu puţină sare şi cu chimenul. Lăsaţi-l să fiarbă până când scade toată apa, apoi acoperiţi vasul şi lăsaţi-l pînă cînd orezul se răceşte. Adăugaţi ouăle şi amestecaţi bine. Coaceti ardeii pe un grătar, pe toate părţile. Presăraţi-i cu un strat de sare fină şi puneti-i pentru 10 minute într-o pungă de plastic.

In acest fel îi veţi putea curăţa de coajă foarte uşor. Ungeţi cu unt o tavă de chec, în strat mai gros. Aşezaţi pe fundul tăvii un strat de fâşii de ardei copt, deasupra puneţi un strat de orez, peste acesta un alt strat de fâşii de ardei şi peste el radeţi un morcov pe răzătoarea mică. Repetati operaţiunile până când ingredientele se sfârşesc.

Deasupra trebuie să aveţi un strat de orez. Stropiţi preparatul cu ulei şi ţineţi-l la cuptor până când orezul se rumeneşte uniform. Lăsaţi-I la răcit şi abia apoi puteţi să-l scoateţi din tavă şi să-l tăiaţi în felii.

Orez cu ardei copti

Orez cu ardei copti

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • orez cu ardei copti

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.