Omleta umpluta cu spanac
PrinteazaOmleta umpluta cu spanac din: spanac, lamaie, unt, faina, sare, oua, smantana, branza rasa.
- 1,5 kg spanac
- 1/2 lamaie
- 2 linguri cu unt
- 1 lingura cu faina
- sare
- 6 oua
- 1 lingura cu smantana
- 2 linguri cu branza rasa
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi spanacul frunză cu frunză, puneţi să fiarbă în apă cu sare pentru 5 min. Scoateţi spanacul, îl tocaţi mărunt şi îl puneţi în cratiţă cu 1 lingură cu unt, felii de lămâie fără coajă şi 1 linguriţă cu făină. Puneţi 1 cană cu zeamă de spanac peste amestec, lăsaţi să fiarbă la foc mic până scade tot lichidul.
Faceţi o omletă din 6 ouă întregi bătute, cu un sos din smântână şi făină, sare şi, după gust, piper, pe care le turnaţi în tigaia în care s-a topit o lingură de unt. întoarceţi omleta uşor, apoi o răsturnaţi pe platou.
Puneţi spanacul cald, rulaţi omleta, acoperiţi cu brânză rasă şi apoi tăiaţi felii groase şi serviţi ca felul doi, lângă pâine proaspătă şi vin alb demisec.
Omleta umpluta cu spanac
Pofta buna!