Omleta taraneasca cu ton

Printeaza

Omleta taraneasca cu ton din: oua, cartofi, ceapa, smantana, unt, ton in ulei, ulei, ceapa verde, sare, piper.

Ingrediente:Omleta taraneasca cu ton

  • 8 oua
  • 500 g cartofi
  • 4 cepe mici
  • 2 linguri smantana groasa
  • 60 g unt
  • 1 conserva de ton in ulei
  • 2 linguri ulei
  • 1 legatura codite de ceapa verde
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare:

Se curata cartofii de coaja, se fierb 15 minute in apa cu sare, se scurg si se taie rondele.

Ceapa curatata se taie pestisori si se prajeste in uleiul incins. Se adauga cartofii, se lasa si ei 15 minute sa se patrunda, amestecand din timp in timp.

Intr-un castron, se bat ouăle cu smantana, se incorporeaza coditele de ceapa verde taiate rondele, se sareaza si se pipereaza.

Se ia o tigaie mai mare, se pune untul la foc slab sa se topeasca si se toarna ouale batute.

Se lasa circa 3 minute sa se-nchege, se pun in mijlocul omletei cartofii sot? si tonul bine scurs, se pliaza, se lasa inca 5 minute sa se rumeneasca si apoi se gliseaza pe un platou.

Se gusta din nou de sare si piper, si se serveste imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.