Omleta spaniola

Printeaza

O reteta de omleta spaniola din: cartofi, ceapa, sare, ulei de masline si oua. Această omletă se poate prepara în mai multe feluri, de exemplu, în loc de cartofi puteţi pune un alt soi de legume sau puteţi pune şi peşte ton, sardele, ciuperci, brânză sau şuncă.

Ingrediente:Omleta spaniola

  • 4 cartofi mari
  • 1 ceapa
  • sare
  • ulei de masline pentru prajit
  • 4 oua

 

Mod de preparare:

Se descojesc cartofii şi se taie mărunt. Ceapa se taie cuburi foarte mici. Se ameste­că amândouă ingredientele şi se sărează.Se pune într-o tigaie ulei la încins şi se prăjeşte amestecul de cartofi-ceapă, la foc potrivit amestecând continuu. Amestecul să nu se prăjească maroniu. Se scoate din tiga­ie cu o lingură de spumă şi se pune într-o strecurătoare să se scurgă.

Se pun cartofii într-un castron. Ouăle se bat cu puţină sare, se toarnă peste cartofi şi se amestecă bine totul. Se goleşte aproape tot uleiul din tigaie. Uleiul rămas se pune la încins şi se toarnă în tigaie compoziţia de ouă şi cartofi. Aceasta se prăjeşte pe o parte, pe urmă cu ajutorul unei farfurii se întoarce pe cealaltă parte şi se prăjeşte şi aceasta.

Omleta spaniola

Omleta spaniola

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.