Omleta spaniola cu peste afumat

Printeaza

Omleta spaniola cu peste afumat din: ulei, cartofi, ceapa, usturoi, ardei gras, peste afumat, sare, piper, unt, smantana.

Ingrediente:Omleta_spaniola_cu_peste_afumat1

  • 3 linguri ulei
  • 350 gr cartofi tăiaţi în cubuleţe cu latura de 1 cm
  • 2 cepe nu prea mari,tăiate rondele
  • 2-4 căţei mari de usturoi
  • un ardei gras roşu, mare, tăiat în fâşii subţiri
  • 125 gr peşte afumat (cod, de preferinţă)
  • sare
  • piper negru măcinat
  • 25 gr unt topit
  • o lingură smântână
  • 6 ouă bătute
  • 2 linguri pătrunjel verde tocat
  • 50 gr brânză Cheddar rasă
  • pâine cu coaja groasă
  • salată verde

 

Mod de preparare:

Incingeţi uleiul într-o tigaie şi căliţi împreună ceapa, usturoiul tocat fin şi cartofii; după circa 10-15 minute adăugaţi ardeiul şi mai lăsaţi tigaia pe foc încă 3 minute.

Intre timp, puneţi peştele într-o altă tigaie, acoperiţi cu apă, adăugaţi sare şi piper după gust şi puneţi-1 să fiarbă la foc domol circa 10 minute. La sfârşit scurgeţi-1 de apă, zdrobiţi-1 cu furculiţa, adăugaţi untul topit şi smântână, potriviţi gustul cu sare şi piper şi lăsaţi-1 deoparte.

Când legumele sunt gata, adăugaţi ouăle bătute, în care aţi pus sare şi piper după gust, precum şi pătrunjelul tocat. Deasupra puneţi peştele zdrobit şi lăsaţi omleta să se coacă.

Presăraţi brânza rasă, transferaţi omleta pe un platou şi serviţi imediat, cu multă pâine şi salată verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.