Omletă romanească

Printeaza

Omletă romanească

Ingrediente:Omletă romanească

  • 8 ouă
  • 100 g brinză
  • 4 linguri lapte sau 2 linguri lapte şi 2 linguri smantană
  • puţină sare
  • mărar şi pătrunjel tocat
  • 150 g unt sau untură

 

Mod de preparare:

Spargem ouăle într-o farfurie adîncă, le batem cu furculiţa, dar nu prea mult, adăugind puţină sare, pătrunjelul şi mă­rarul tocat, laptele şi smîntînă.

Putem în­locui laptele cu două bucăţele de unt proaspăt.

Infierbîntăm grăsimea şi tur­năm ouăle. După ce s-a prins bine om­leta, o întoarcem cu un cuţit mare, lat, şi o lăsăm să se rumenească şi pe par­tea cealaltă.

Răsturnăm omleta pe o far­furie.

Presărăm verdeaţă tocată mărunt, întindem la mijlocul omletei brînză albă, desărată în lapte dulce, dată pe o râză­toare mare (de gutui) ; apoi împăturim ca pe clătite.

Omleta trebuie să fie moale. O servim presărată cu verdeaţă tocată mărunt.

Umplutura poate fi făcută şi cu brînză de burduf sau cu caşcaval.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.