Omleta cu legume şi cartofi cu verdeaţa

Printeaza

O reteta de Omleta cu legume şi cartofi cu verdeaţa din: oua, cartofi, verdeata, dovlecel, ceapa verde, smantana, sunca de praga, ulei de masline, mazare, unt si cascaval.

Ingrediente:Omleta cu legume şi cartofi cu verdeaţa

  • 8 oua plus 2 albusuri
  • 750 g cartofi pentru prajit, congelati
  • 6 linguri verdeata asortata, tocata – rozmarin, salvie, marar
  • 200 g dovlecel, taiat felii
  • 4 fire ceapa verde, tocata
  • 2 linguri smantana
  • 4 felii sunca de Praga
  • 1 lingura ulei de masline
  • 150 g mazare
  • un cub de unt
  • 25 g cascaval, razuit

 

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la semnul 8/240C. Bate usor albusurile si unge cartofii uniform. Presara verdeata cu sare si piper. Da la cuptor 15 minute. Incinge uleiul si prajeste dovlecelul, mazarea si ceapa verde 3-4 minute, pana cand se inmoaie.

Bate ouale pana cand se combina; adauga sare si piper. Intr-un vas potrivit, topeste cubul de unt si toarna 1/4 din cantitatea de oua. Prajeste omleta pe ambele parti, 2 minute. Pastreaza la cald pana cand le pregatesti si pe celelalte.

Intre timp incalzeste smantana si adauga cascavalul razuit, amesteca pana cand se topeste.

Omleta cu legume şi cartofi cu verdeaţa

Omleta cu legume şi cartofi cu verdeaţa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.