Omletă englezească cu carne de crab

Printeaza

O reteta delicioasa de omleta englezeasca cu carne de crab din: carne de crab, germeni de soia, mazare, arpagic, sos de peste, zahar, oua, ulei de floarea soarelui, supa concentrata de pui si ulei de susan.

Ingrediente:Omletă englezească cu carne de crab

  • 200 g carne proaspătă de crab
  • 100 g germeni de soia
  • 50 g mazăre păstăi
  • 15 fire de arpagic
  • 4  linguri sos de peşte
  • 1  lingură zahăr
  • 5  ouă
  • 150 ml ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)

pentru sos:

  • 150 ml supă concentrată de pui
  • 3 linguri zahăr
  • 2  linguri sos de peşte
  • 1 lingură ulei de susan (sau de floarea-soarelui)

 

Mod de preparare:

Pune într-o cratiţă ingredientele pentru sos: supa con­centrată de pui, zahărul, sosul de peşte şi fierbe-le câteva minute (până când se topeşte zahărul), apoi adaugă uleiul de susan şi amestecă.

Bate ouăle într-un castron. Separat, dizolvă zahărul în sosul de peşte, toarnă amestecul peste ouă şi bate energic. Curăţă bine carnea de crab de orice urmă cartilaginoasă şi pune-o într-un vas. Adaugă arpagicul spălat şi tăiat, păstăile de mazăre bucăţi şi germenii de soia şi amestecă bine toate ingredientele.

Incinge uleiul de floarea-soarelui într-o tigaie neade­rentă, apoi toarnă compoziţia pentru omletă. Ai grijă că se va umfla. Prăjeşte-o 3 minute, apoi aşază în mijlocul ei car­nea de crab mărunţită. Prăjeşte-o alte 3 minute şi pliaz-o pe jumătate. Acoperă tigaia cu un capac şi lasă omleta să se mai coacă 2 minute, apoi stinge focul şi las-o câteva minute să se odihnească. Toarnă sosul peste omletă şi serveşte-o tăiată bucăţi, decorată cu câteva fire de arpagic.

Omletă englezească cu carne de crab

Omletă englezească cu carne de crab

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.