Omleta cu verdeata
PrinteazaOmleta cu verdeata din: oua, cascaval, sunca, ardei gras, ceapa verde, marar, patrunjel verde, sare, unt, cascaval, rosii.
- 4 oua
- 100 g cascaval
- 100 g sunca presata
- 1 ardei gras
- 2 fire de ceapa verde
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel verde
- sare
- 20g unt
- 50 g cascaval si 4 rosii pentru decor
Mod de preparare:
Dai caşcavalul pe răzătoarea mare. Tai şunca şi ardeiul în felii subţiri, apoi în cubuleţe. Cureţi ceapa verde şi o tai în rondele subţiri. Speli verdeaţa, iar după ce s-a scurs, o toci mărunt.
Baţi ouăle cu puţină sare, întrucât cei mici nu trebuie să consume ali¬mente prea sărate. Adaugi celelalte ingrediente şi baţi ca să se omogenizeze. 3. Ungi o tavă de 20×30 cm cu unt moale, torni compoziţia şi introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu spre iute, pentru 15 minute.
O scoţi din cuptor, desprinzi mar¬ginile cu un cuţit, porţionezi în tavă omleta şi o răstorni pe un platou. Serveşti fie¬care porţie decorată cu caşcaval ras, alături de roşii.
Omleta cu verdeata
Pofta buna!