Omletă cu spanac şi şuncă

Printeaza

O reteta delicioasa de omleta cu: oua, spanac, sunca de porc, arpagic, seminte de dovleac, seminte de floarea soarelui, sare, piper, ulei, patrunjel, rosii, mustar picant.

Ingrediente:Omletă cu spanac şi şuncă

  • 4 ouă
  • 200 g spanac verde
  • 200 g şuncă de porc
  • 100 g arpagic
  • o lingură cu seminţe de dovleac
  • o lingură cu seminţe de floarea-soarelui
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea soarelui
  • pătrunjel
  • roşii
  • muştar picant

Mod de preparare:

Spanacul se rupe în bucăţi mici, se spală, se scurge de apă şi se pune într-un castron. Arpagicul se pune într-un cas­tron cu apă rece ca să se poate curăţa mai uşor de foi. Se curăţă, se spală, se scurge de apă şi se pune lângă spanac. Şunca de porc se taie felii subţiri, apoi julien şi se pune pe o farfurie. Ouăle se mixează până îşi dublează volumul, se condi­mentează şi se amestecă cu pătrunjel tocat.

Se încinge puţin ulei într-o tigaie, se presară şunca de porc, spanacul, arpagicul şi seminţele.Se ţin două minute pe foc, amestecând continuu, apoi se toarnă deasupra ouăle mixate. Se micşorează focul, se acoperă tiga­ia cu un capac şi se prăjeşte până ce ouăle au început să se coa­guleze.

Se întoarce omleta cu o paletă, se mai lasă cinci minute şi se scoate pe un platou.

Omletă cu spanac şi şuncă

Omletă cu spanac şi şuncă

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.