Omletă cu salată verde cu garnitură de salată sotată cu costiţă şi ceapă

Printeaza

Omletă cu salată verde cu garnitură de salată sotată cu costiţă şi ceapă

Ingrediente:Omletă cu salată verde cu garnitură de salată sotată cu costiţă şi ceapă

  • 12 ouă
  • 800 g salată verde (lăptucă)
  • 150 g costiţă afumată
  • 6 fire ceapă verde
  • 100 g unt
  • 3 linguri smîntînă
  • sare
  • piper
  • 15 g făină

 

Mod de preparare:

Salata se spală bine şi se pune la fiert 6 minute in apă clocotită cu sare. Se scurge de apă şi se aşază intr-o cratiţă cu ceapa verde tăiată mărunt, cos­tiţa tăiată felii subţiri sotată, puţină supă, 30 g unt şi 15 g făină.

Se fierbe pînă lichidul a scăzut, apoi se pun 2 linguri smîntînă şi piper pisat şi se mai fierbe 5 minute.

Se prepară omleta din 12 ouă, sare si 1 lingură smîntînă şi în mijlocul ei (în lung) se pune salata, se rulează şi se aşază pe un platou oval cu puţin sos de friptură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.