Omleta cu legume proaspete – mic dejun sanatos

Printeaza

Omleta cu legume proaspete din: albusuri, apa, sare de lamaie, oua, sare, unt, rosie, dovlecel, ceapa, ardei gras verde, condimente, branza cheddar.

 

Ingrediente:Omleta cu legume proaspete

  • 4 albusuri
  • 1/4 cana apa
  • 1/4 lingurita sare de lamaie
  • 2 oua
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 lingurita unt
  • 1 rosie, tocata
  • 1 dovlecel, tocat
  • 1 ceapa, tocata
  • 1/4 cana ardei gras verde, tocat
  • 1/2 lingurita condimente italienesti
  • 1/3 cana branza cheddar

 

Mod de preparare:

Intr-un castron bati albusurile cu apa si sarea de lamaie.

Intr-un castron mare, bati ouale cu sarea, pana se ingroasa si se albesc, apoi incorporezi albusurile in compozitie. Topesti untul intr-o tigaie neaderenta, unsa cu putin ulei.

Adaugi ouale, le prajesti pe foc potrivit, pana ce omleta se umfla si se rumeneste la suprafata.

Dai omleta la cuptor la 175C, neacoperita pentru 10-12 minute.

Intre timp, sotezi intr-o tigaie rosia, dovlecelul, ceapa, ardeiul si codimentele.

Treci usor cu un cutit pe langa marginea omletei, sa se desprinda. Tot cu ajutorul cutitului, crestezi omleta pe mijloc.

Pe jumatate din ea pui legumele, apoi presari deasupra branza.

Pliezi cealalta jumătate peste prima, aranjezi pe un platou si tai omleta in doua.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Omleta cu anghinare si parmezan

Omleta cu anghinare si parmezan din: unt, oua, maioneza, anghinare, parmezan. Micul dejun este o masă importantă a zilei, care trebuie să asigure o sursă de energie și nutrienți pentru a începe ziua într-un mod sănătos. Consumul unui mic dejun echilibrat poate avea numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv creșterea nivelului de energie, îmbunătățirea concentrării și […]

 

Omleta cu branza si legume proaspete

Omleta cu branza si legume proaspete

Omleta cu branza si legume proaspete din: oua, telemea, rosii, ardei gras, ceapa, sare, piper. Ingrediente: patru ouă 100 g brânză telemea două roşii un ardei gras o ceapă roşie sau trei cepe verzi sare piper   Mod de preparare: Ouăle se bat bine, se condimentează şi se pun la prăjit într-o tigaie din teflon […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.