Omleta cu jumari

Printeaza

Omleta cu jumari din: oua, jumari, ceapa, patrunjel, untura, sare, piper.

Ingrediente: Omleta cu jumari

  • 6 oua
  • 200 g jumari de porc
  • 2 cepe mici
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 2 linguri de untura
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spargeti ouale intr-un castron, sarati-le, piperati-le, bateti-le bine cu furculita, impreuna cu jumatate din patrunjelul verde tocat.

Curatati si tocati ceapa. Puneti-o sa se caleasca intr-o lingura de untura incinsa, pana se aureste. Adaugati jumarile taiate in bucatele mici si lasati-le sa se incalzeasca un minut.

Separat, puneti sa se incinga intr-o alta tigaie grasimea ramasa. Puneti in ea ouale bine batute si amestecati pentru a se lega.

Micsorati focul, pentru ca omleta sa nu se prinda de tigaie si lasati-o sa se coaca cateva minute, adunand marginile spre centru cu o spatula de lemn.

Presarati omleta cu jumarile si ceapa calita din prima tigaie apoi patrunjelul ramas.

Cand omleta e gata, rasturnati-o pe un platou. Se mananca alaturi cu muraturi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.