Omleta cu conopida si ardei

Printeaza

Omleta cu conopida si ardei din: oua, conopida, bagheta, ardei, lapte, smantana, cascaval, sare, piper, unt, maioneza, usturoi, condimente, boia.

Ingrediente:Omleta_cu_conopida_si_ardei

  • 5 ouă
  • 1/2 conopidă mică
  • 1/2 baghetă
  • 1/4 ardei roşu gras
  • 200 ml lapte
  • 2-3 linguri smântână
  • 100 g caşcaval
  • sare
  • piper
  • unt pentru tigaie

Pentru sos:

  • 5 linguri smântână
  • 1 lingură maioneză
  • 1 căţel de usturoi
  • 1/2 linguriţă condiment din legume uscate
  • boia dulce

 

Mod de preparare:

Tai bagheta în felii de 2 cm grosime, le înmoi în lapte şi le aşezi în tigaia unsă cu unt. Fierbi 5 minute bucheţelele de conopidă, în apă cu sare. Scurgi conopida şi pui bucheţelele printre feliile de baghetă, apoi presari cubuleţe de ardei.

Baţi ouăle cu smântână, sare şi piper după gust şi le torni peste ingredientele din tavă. Razi deasupra caşcavalul şi coci omleta la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, până când se încheagă ouăle şi se rumeneşte caşcavalul.

Amesteci ingredientele pentru sos, mai puţin boiaua. Serveşti omleta presărată cu boia, alături de sos.

Omleta cu conopida si ardei

Omleta_cu_conopida_si_ardei

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.