Omleta cu ciuperci si ceapa

Printeaza

Omleta cu ciuperci si ceapa din: oua, ulei, ciuperci, ceapa, sare, piper, rosii, ardei gras.

Inrgediente:Omleta_cu_ciuperci_si_ceapa

  • 4-6 oua
  • 2 linguri ulei
  • 6-8 ciuperci mari
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper macinat
  • 4-6 rosii
  • 2 ardei grasi

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ciupercile de resturile de frunze şi nisip sau de pământ, desprindeţi codiţele pe care le spălaţi şi le tocaţi mărunt (aruncaţi partea care a stat în pământ).

Spălaţi pălăriile ciupercilor în 2-3 ape călduţe, le cojiţi de pieliţa de deasupra, le tocaţi feliuţe potrivit de mari. Le puneţi în tigaie împreună cu ceapa tocată şi codiţele ciupercilor ca să se călească în ulei cald.

După 15 min spălaţi ouăle, le spargeţi în castron adânc şi le bateţi cu 2-3 linguri de apă rece, cu sare şi piper măcinat.

Răsturnaţi ouăle peste ciuperci, amestecaţi uşor şi lăsaţi să se închege ouăle. Porţionaţi în farfurii. Serviţi omleta caldă, lângă legumele de sezon feliate şi pâine de casă.

Omleta cu ciuperci si ceapa

Omleta_cu_ciuperci_si_ceapa

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.