Omleta cu cartofi, rosii si ceapa verde

Printeaza

Omleta cu cartofi, rosii si ceapa verde din: cartofi, oua, ulei, rosii, ardei gras, ceapa verde, patrunjel, smantana, sare, piper.

Ingrediente:Omleta_cu_cartofi_rosii_si_ceapa_verde

  • 2 cartofi potriviti ca marime
  • 5 oua
  • 3 linguri ulei
  • 2 rosii mari, bine coapte
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 fire ceapa verde
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 2 linguri smantana (optional)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii de coajă, îi tai rondele subţiri şi îi prăjeşti în ule­iul bine încins, fără a-i rumeni. Scoţi cartofii din grăsime şi îi aşezi într-o tigaie mare de teflon. In locul cartofilor, căleşti ceapa tăiată rondele subţiri, apoi o amesteci, într-un castron, cu ouăle bătute, ardeiul şi roşiile tăiate cubuleţe, pătrunjelul tocat fin, sare şi piper, du­pă gust.

Torni acest amestec peste cartofii din tigaie şi laşi să se coacă, sub capac, circa 3-4 minute pe fiecare parte (sau o poţi introduce la cuptor până se încheagă bine şi se ru­meneşte pe margini). Răstorni omleta pe un platou cald şi o serveşti caldă, simplă sau cu smântână.

Omleta cu cartofi, rosii si ceapa verde

Omleta_cu_cartofi_rosii_si_ceapa_verde

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.