Omletă cu cimbru

Printeaza

O reteta de omleta cu cimbru din: oua, smantana, cimbru, frunze de patrunjel, sare, piper, rosii, unt si masline.

Ingrediente:Omletă cu cimbru

  • 8 oua
  • 4 lingurite smantana
  • 2 lingurite cimbru taiat marunt
  • 4 lingurite frunze de patrunjel taiat marunt
  • sare
  • piper negru macinat
  • 4 rosii rascoapte
  • 6 lingurite unt
  • 8-12 masline negre

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 100°C. Ouăle se pun într-un castron şi se bat bine. Se încor­porează smântână şi zarzavaturile. Compo­ziţia de ouă se condimentează cu sare şi piper. Se îndepărtează codiţele de la roşii şi se taie felii. Intr-o tigaie se pune puţin unt la încins şi se toarnă 1/4 din compoziţia de ouă. Acestea se lasă să se prăjească pe ambele părţi.

Câteva felii de roşii şi 2-3 măsline se aşa- ză în compoziţia de ouă încă moale. Acestea se prăjesc atâta timp cât suprafaţa va fi doar puţin moale. O parte din omletă se întoarce peste roşii şi se lasă în cuptorul cald. Se re­petă procedeul până ce se consumă toată compoziţia de ouă.

Dacă separaţi ouăle, bateţi albuşul şi-1 în­corporaţi în final în compoziţia de gălbenuş, coaceţi totul în cuptor, veţi obţine o omletă spumoasă.

Omletă cu cimbru

Omletă cu cimbru

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.