Okonomiyaki

Printeaza

 Okonomiyaki

Okonomiyaki sunt niste gustari japoneze asortate, de tip fast-food, insemnand in traducere aproximativa gratar cu de toate. Intai se prepara o clatita prajita, facuta din faina, ou si apa, peste care se pune de obicei yam ras si varza, ce formeaza baza unei umpluturi care difera in functie de gusturile si imaginatia fiecaruia.

La tarabele de okonomiyaki din tinutul de bastina al acestei mancari – si anume provinciile din jurul oraselor Osaka si Hiroshima – se gasesc diverse ingrediente, cumparatorul indicand ce amestec doreste, la fel cum se face in Occident cu sandviciurile.

Printre umpluturile cele mai obisnuite pentru okonomiyai se numara carnea de porc prajita, fructele de mare, varza murata, niste taitei grosi sau chiar oua prajite.

In traditia culinara din zona orasului Hiroshima, ingredientele se pun unele peste altele in straturi, in timp ce in Osaka ele se imprastie pe toata suprafata clatitei, ca la pizza. Sosul de okonomiyaki este dulce si lipicios.

La unele restaurante mesele au diferite platouri incinse, in stil coreean, iar clientii isi gatesc ingredientele singuri, apoi le pun pe aceste clatite.

Okonomiyaki_11

Okonomiyaki

 Okonomiyaki

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.