Ochiuri romanesti cu sos de vin

Printeaza

 Ochiuri romanesti cu sos de vin

Ingrediente:Ochiuri romanesti cu sos de vin

  • 6 ouă
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 linguriţă făină
  • 1 linguriţă unt
  • 1 pahar apă
  • sare
  • piper
  • 1 linguriţă muştar
  • sucul de la jumătate de lămâie

 

Mod de preparare:

Pui untul într-un vas să se topească, adaugi făina şi stingi totul cu apă şi cu vin, amestecând până obţii un sos bun.

Adaugi sare, piper după gust, îl laşi să fiarbă puţin, apoi îl iei de pe foc. Amesteci sosul cu muştarul şi cu sucul de lămâie.

Intr-o cratiţă cu apă care fierbe pui ouăle ca pentru ochiuri şi le laşi câteva minute. Le scoţi cu o lingură cu găuri, le aşezi pe un platou, iar sosul îl torni peste ele.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.