Ochiuri in parjoale
PrinteazaO reteta delicioasa de ochiuri cu: carne tocata, paine, galbenus, usturoi, sare, patrunjel, maghiran, pesmet, ulei.
- 500 g carne tocata
- 2 felii pâine înmuiată în lapte
- 1 gălbenuş crud
- 5-6 căţei de usturoi
- sare
- pătrunjel
- 1 vârf cuţit de măghiran
- pesmet
- 50 ml ulei
Mod de preparare:
Iei un castron si pui carnea, painea, galbenusul, sarea, piperul, usturoiul, maghiranul, si patrunjelul verde.
Amesteci bine ingredientele şi faci pârjoale, pe care le tăvăleşti prin pesmet, apeşi la mijloc cu lingura, astfel încât să se facă o adâncitură.
Incălzeşti uleiul într-o cratiţă şi pui pârjoalele. In fiecare adâncitură spargi câte 1 ou. Dai apoi la cuptor şi laşi pârjoalele până se rumenesc ele şi se coagulează albuşul.
Serveşti pârjoalele fierbinţi. Sunt gustoase dar, mai ales, aspectoase.
Dacă preferi gustul mai picant, poţi presăra mai mult piper şi usturoi. E un preparat care merge foarte bine cu un pahar de bere sau de vin alături.
Ochiuri in parjoale
Poftă bună!