Ochiuri in parjoale

Printeaza

O reteta delicioasa de ochiuri cu: carne tocata, paine, galbenus, usturoi, sare, patrunjel, maghiran, pesmet, ulei.

Ingrediente:Ochiuri_in_parjoale

  • 500 g carne tocata
  • 2 felii pâine înmuiată în lapte
  • 1 gălbenuş crud
  • 5-6 căţei de usturoi
  • sare
  • pătrunjel
  • 1 vârf cuţit de măghiran
  • pesmet
  • 50 ml ulei

Mod de preparare:

Iei un castron si pui carnea, painea, galbenusul, sarea, piperul, usturoiul, maghiranul, si patrunjelul verde.

Amesteci bine ingredientele şi faci pârjoale, pe care le tăvăleşti prin pesmet, apeşi la mijloc cu lingura, astfel încât să se facă o adâncitură.

Incălzeşti ule­iul într-o cratiţă şi pui pârjoalele. In fiecare adâncitură spargi câte 1 ou. Dai apoi la cuptor şi laşi pârjoalele până se rumenesc ele şi se coagulează albuşul.

Serveşti pârjoalele fierbinţi. Sunt gus­toase dar, mai ales, aspectoase.

Dacă preferi gustul mai picant, poţi presăra mai mult piper şi usturoi. E un preparat care merge foarte bine cu un pahar de bere sau de vin ală­turi.

Ochiuri in parjoale

Ochiuri_in_parjoale

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.