Ochiuri in casolete la capac cu garnitură de creier cu sos alb
PrinteazaOchiuri in casolete la capac cu garnitură de creier cu sos alb
- 12 casolete
- 12 ouă
- 1 creier (circa 500 g)
- sare
- foaie de dafin
- 3/4 lingură făină
- 100 g unt
- 3 linguri smîntînă
- 1 lingură oţet
Mod de preparare:
Creierul se curăţă de pieliţă şi se lasă la apă curgătoare 30 minute, apoi se fierbe în apă cu sare, dafin şi oţet. Din zeamă, se face un sos alb, cu unt, făină şi smîntînă.
Se ung casoletele cu unt, se sparge cîte un ou în fiecare casoletă şi se dau la cuptor într-o tavă cu apă.
Se fierb 5 minute, ca ouăle să rămînă moi. Cînd sînt gata, se scot din cuptor şi se pune peste ouă creierul tăiat cu sosul suprem.
Pofta buna!