Ochiuri cu costita afumata pe galete din cartofi si mar

Printeaza

Ochiuri cu costita afumata pe galete din cartofi si mar din: oua, costita, cartofi, mar, unt, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:Ochiuri cu costita afumata pe galete din cartofi si mar

  • 6 oua
  • 8 felii subtiri de costita afumata
  • 4 cartofi mijlocii
  • 1 mar
  • 50 g unt
  • 8 fire de patrunjel verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Prajiti costita circa 5 minute intr-o tigaie fara grasime, pana ce se rumeneste si devine crocanta, si lasati-o sa se scurga pe hartie absorbanta.

Curatati cartofii si marul, dati-le impreuna  pe razatoarea mare, puneti-le intr-un castron si adaugati 2 oua crude, sare si piper.

Amestecati bine cu o lingura de lemn pana ce compozitia devine omogena. Puneti untul in doua tigai mari de teflon (cate 25 g in fiecare) si lasati-l sa se incinga.

Intr-una din tigai puneti 4 gramajioare din compozitia de cartofi si mar si turtiti-le cu o spatula, formand 4 galete.

Prajiti galetele cate 5 minute pe fiecare parte, intorcandu-le cu multa grija.

Intre timp, spargeti cele 4 oua in cealalta tigaie, fiind atente sa nu se sparga galbenusul, si prajiti-le la foc iute, in asa fel incat albusurile sa se inchege repede, iar galbenusurile sa ramana moi.

Asezati galetele frumos rumenite pe farfurii si puneti pe fiecare cate un ochi si doua felii de costita. Sarati, piperati si presarati deasupra patrunjelul verde taiat cu foarfeca si serviti-le imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.