Nuga glace

Printeaza

Nuga glace din: zahar, apa, migdale, oua, frisca, compot de fructe, nuca de cocos.

Ingrediente:Nuga_glace

  • 500 g zahăr
  • 100 ml apă
  • 200 g migdale nesărate
  • 3 ouă
  • 500 g frişcă
  • 1 compot fructe (ananas, mango, papaya)
  • 100 g nucă de cocos

 

Mod de preparare:

Pui la topit într-o cratiţă 250 g de zahăr cu 100 ml apă pentru a forma un caramel, adaugi apoi migdalele prăjite, amesteci câteva secunde şi răstorni amestecul de praline pe o foaie de copt, o laşi la rece timp de 1/2 oră şi apoi rupi amestecul în bucăţi.

Mai formezi un caramel din restul de zahăr, iar când e gata, îl pui în vasul pentru mixer, adaugi 3 gălbenuşuri şi amesteci la viteză medie timp de 5 minute. Torni peste caramel frişca bătută.

Separat, baţi 3 albuşuri cu puţin zahăr. Pui albuşurile peste crema de frişcă, apoi fructele scurse bine, nuca de cocos şi pralinele bucăţele, amestecând dejos în sus. Dai totul la rece timp de 5-6 ore.

Nuga glace

Nuga_glace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.