Nuga de cacao

Printeaza

Nuga de cacao din: ciocolata neagra, zahar, miere, migdale, cafea boabe, albus si apa.

Ingrediente:Nuga_de_cacao

  • 130 g ciocolata neagra cu 70% cacao
  • 100 g zahar cristale
  • 100 g miere
  • 100 g migdale
  • 30 g cafea boabe
  • un albus
  • 30 ml apa

 

Mod de preparare:

In tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt, se pun migdalele şi se coc timp de 12 minute, amestecăndu-le de două ori. Apoi, se lasă deoparte. Ciocolata se topeş­te la bain-marie. Se amestecă mierea, zahărul şi apa într-o crăticioară, se pune pe foc şi după ce a fiert două minute se trage de pe foc.

Albuşul se bate spumă şi se adaugă uşor siropul de zahăr şi miere. Se amestecă şi se adaugă şi ciocolata topită şi călduţă. Apoi se pune totul la bain-marie, amestecând mereu. Când se desprinde de fundul vasu­lui, este gata. Se pun migdalele şi boabele de cafea.

Amestecul se pune într-o formă de silicon sau într-o formă tapetată cu hârtie de copt. Se lasă să se răcească şi apoi se dă la frigider pentru o noapte.

Nuga de cacao

Nuga_de_cacao

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Cand eram mica imi placea nuga la nebunie, acum nu prea mai gust

  2. Vreau si eu nuga din asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.