Nuga cu napolitane

Printeaza

Nuga cu napolitane din: zahar pudra, sirop de glucoza, apa, miere, albusuri, fistic, alune de padure, migdale, foi de napolitana.

Ingrediente:Nuga_cu_napolitane

  • 420 g zahar pudra
  • 300 g sirop de glucoza
  • 60 ml apa
  • 300 g miere
  • 3 albusuri
  • 120 g fistic prajit
  • 300 g alune de padure
  • 200 g migdale prajite
  • 4-5 foi de napolitana

 

Mod de preparare:

Intr-un vas  se pune mierea pe foc si se lasă până ce, la fiert, începe să facă băşici. Se trage de pe foc. în alt vas se pun pe foc siropul de glucoză, apa si zahărul. Se bat albuşurile spumă şi, când aceasta este fermă, se toarnă siropul de zahăr si glucoză. Se încorporează si apoi se adaugă mierea lichidă.

Se amestecă întâi cu lingura si apoi se foloseşte mixerul. Se bate până la completa răcire. După răcire, se adaugă fructele uscate si mărunţite si se amestecă.

In tava mare de cuptor se repartizează jumătate din foile de napolitană, se întinde umplutura si se nivelează si apoi se acoperă cu restul foilor de napolitană. Se nivelează din nou, uşor, şi apoi se acoperă cu folie si se lasă de pe o zi pe alta.

Nuga cu napolitane

Nuga_cu_napolitane

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.