Nuga cu esenţă de trandafir

Printeaza

Nuga cu esenţă de trandafir din: fructe uscate, albusuri, miere, unt, zahar, esenta de trandafiri si sare.

Ingrediente:Nuga_cu_esenta_de_trandafir

  • 300 g fructe uscate
  • 4 albusuri
  • 350 g miere
  • 120 g unt moale
  • un kg zahar
  • o fiola esenta de trandafir
  • un praf sare

 

Mod de preparare:

La bain-marie, se bat albu­şurile spumă tare cu un praf de sare, adăugând pe parcurs o lingură de zahăr. Apoi, după ce s-a obţinut spuma, se lasă deoparte. Restul zaharului, mierea si 300 ml apa se pun pe foc si se lasa sa fiarba. Cu o pensula inmuiata in apa rece se umezeste mereu marginea interioara a oalei.

Apoi, siropul gros de zahar si miere se toarna in fir subtire peste spuma de albus batand mereu. Se adauga si esenta de trandafir si se mai mixeaza totul timp de un minut. Tot amestecul se pune la bain-marie, amestecand mereu.

Cand compozitia se dezlipeste de fund, este gata si se scoate de la bain-marie. Se adauga untul si fructele si se amesteca cu o lingura de lemn sau o spatula. O bucata de folie alimentara se pune intr-o forma, se toarna amestecul, se niveleaza, se acopera cu folie, se pune pe un tocator de lemn deasupra si se lasa de pe o zi pe alta.

Nuga cu esenţă de trandafir

Nuga_cu_esenta_de_trandafir

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.