Nuga cu cafea
PrinteazaNuga cu cafea din: miere, migdale, nuci, alune, boabe de cafea, cafea solubila, scortisoara.
- un kg miere poliflora
- un kg amestec de migdale, nuci sau alune
- 100 g boabe de cafea
- 2 lingurite cafea solubila
- 1/2 lingurita scortisoara
Mod de preparare:
Intr-un vas încăpător se pune mierea la încălzit si se adună spuma. Fructele uscate se mărunţesc cu un cuţit si se adaugă în miere.
Se pun si cele două tipuri de cafea si se lasă pe aragaz, la foc mic, pentru 45 de minute amestecând continuu.
Compoziţia este gata când fructele uscate se aud pocnind din vas. La final, se adaugă şi scorţişoara.
Se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, unde se întinde si se lasă să se răcească. Se serveşte tăiată bucăţi.
Nuga cu cafea
Pofta buna!