Nuga cu alune si cafea

Printeaza

Nuga cu alune si cafea din: apa, miere, zahar, ciocolata, miez de nuca, alune de padure, boabe de cafea si albusuri.

Ingrediente:Nuga_cu_alune_si_cafea

  • 400 ml apă
  • 100 ml miere
  • 500 g zahăr
  • 100 g ciocolată
  • 100 g miez de nucă
  • 100 g alune de pădure
  • 50 g boabe de cafea-prăjită
  • 6 albușuri

 

Mod de preparare:

Miezul de nucă și alunele se pun într-un vas termorezistent. Se coc timp de 3 minute la foc puternic. Se dizolvă zahărul în apă și se adaugă mierea. Se fierbe pe foc mic până ce se leagă. Se bat albușurile spumă și se adaugă în sirop. Se bat în continuare pe foc mic încă 10 minute, amestecându-se permanent.

Ciocolata se topește pe baie de abur. Se pune ciocolata topită în crema de albușuri și se adaugă nucile, alunele și boabele de cafea. Se omogenizează și se toarnă într-o tavă tapetată cu folie. Se lasă la rece două ore. După ce s-a întărit se taie cuburi de dimensiuni potrivite.

Nuga cu alune si cafea

Nuga_cu_alune_si_cafea

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.