Nuga corsicana

Printeaza

Nuga corsicana din: foaie de napolitana, migdale, fistic, zahar, apa, sirop de glucoza, albusuri, miere, caise uscate, caise confiate.

Ingrediente:Nuga corsicana

  • 1 foaie de napolitana
  • 300 g migdale
  • 100 g fistic
  • 250 g zahar
  • 120 ml apa
  • 1 lingura sirop de glucoza
  • 3 albusuri
  • 150 ml miere lichida
  • 100 g caise uscate
  • 100 g cirese confiate

 

Mod de preparare:

Prajesti in cuptor migdalele si fisticul timp de cateva minute, apoi le pui deoparte. Intr-un vas pui zaharul, apa, siropul de glucoza si le lasi sa fiarba, pana se ingroasa un pic, amestecand continuu. Apoi iei deoparte si adaugi mierea. Pui din nou vasul pe foc pana se incinge din nou.

Amesteci de cateva ori, iei vasul de pe foc si il pui intr-un lighean cu apa rece. Bati albusurile spuma si, cand siropul s-a racit, il torni peste albusuri, amestecand cu o lingura de lemn. Cand amestecul e omogen, pui vasul pe baie de aburi timp de 1 minut, amestecand continuu.

Adaugi si migdalele si fisticul, amestecand incet. Torni compozitia intr-o tava (de cozonac) tapetata pe toate partile cu hartie cerata. Pe fundul tavii pui 1/2 foaie de napolitana si pe deasupra compozitiei mai pui cealalta jumatate de foaie si presezi bine.

Dai totul la rece timp de 24 de ore. Cand nuga este foarte bine intarita, o tai in felii de 5-6 cm latime. Poti servi nuga si la cafea. Poate fi pastrata la rece in cutii si timp de 5 saptamani.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.