Nuga de ciocolata cu alune si miere

Printeaza

Nuga de ciocolata cu alune si miere din: alune întregi, zahar, miere, ciocolata cu peste 60% cacao, oua.

Nuga_de_ciocolata_cu_alune_si_miere

Ingrediente:

  • 330 g alune întregi, prăjite, nesărate
  • 200 g zahăr
  • 160 g miere
  • 140 g ciocolată cu peste 60% cacao
  • 2 albuşuri

 

Mod de preparare:

Intr-o crăticioară se pun 20 g zahăr şi 30 ml apă, se fierb si se toarnă peste ciocolata ruptă bucăţi. Se amestecă rapid.

Mierea se pune într-o cratiţă cu fund dublu şi se încălzeşte până aproape de fierbere. Se bat albuşurile într-un vas curat si se pun pe foc restul zahărului şi 60 ml apă.

După ce s-a topit zahărul, se adaugă mierep, se amestecă şi se toarnă încet peste albuşuri amestecând continuu.

Se adaugă compoziţia de ciocolată ame­stecând continuu, apoi alunele si se transferă totul la bain-marie amestecând continuu aproximativ 5 minute.

Se toarnă amestecul într-o formă tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei, se nivelează si se lasă până a doua zi într-un loc răcoros, nu la frigider.

Nuga de ciocolata cu alune si miere

Nuga_de_ciocolata_cu_alune_si_miere

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.