Nudli din castane cu sos de cascaval

Printeaza

O reteta gustoasa de Nudli din castane cu sos de cascaval din: castane, cartofi, galbenusuri, faina, scortisoara, cascaval, unt, smantana si piper alb.

Ingrediente:

  • 350 g castane
  • 200 g cartofi
  • 2 galbenusuri
  • 40 g faina
  • 1/2 lingurita scortisoara

sosul:

  • 70 g cascaval
  • 20 g unt
  • 150 ml smantana
  • piper alb macinat

 

Mod de preparare:

Fierbeţi castanele bine spălate în apă în care aţi adăugat sare dură. Spălaţi cartofii şi fierbeţi-i fără să-i curăţaţi, în apă sărată. Curăţaţi-i de coajă cât sunt călduţi. Faceţi din ei un piure cât mai fin, trecându-i printr-o sită metalică. Curăţaţi castane¬le de coajă şi, cât sunt calde, treceti-le prin sită.

Piureul obţinut puneţi-l peste cel de cartofi. Adăugaţi gălbenuşurile, bătute puţin, făina, scorţişoara şi amestecaţi până obţineţi 0 compoziţie omogenă. Din compoziţia obţinută formati, cu mâinile umezite, biluţe, mai mici decât o nucă. Puneţi-le pe planşeta înfăinată şi presaţi-le puţin. Când aţi lucrat toată pasta, puneţi nudli la fiert în apă sărată care clocoteşte.

Amestecaţi încontinuu în vas, ca să nu se lipească unele de altele. Se fierb 4-5 minute. Radeţi caşcavalul într-o tigaie, adăugaţi untul şi smântână. jineti tigaia la foc potrivit, amestecând încontinuu cu o lingură de lemn. Scurgefi de apă nudli, puneţi-le într-un castron şi turnaţi deasupra sosul de caşcaval.

Decoraţi cu castane fierte îintregi şi presăraţi piper alb.

Nudli din castane cu sos de cascaval

Pofta buna!

1 comentariu

  1. N-am auzit pana acum de o retetta ca asta …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.