Nuci vieneze caramelizate

Printeaza

Nuci vieneze caramelizate din: miez de nuca, biscuiti, zahar, apa.

Ingrediente:Nuci_vieneze_caramelizate

  • 300 g miez de nucă jumătăţi
  • 100 g biscuiţi de ovăz
  • 200 g zahăr
  • 100 ml apă
  • 100 g miez de nucă pentru ornat

 

Mod de preparare:

Pui într-un vas apa şi zahărul şi le laşi la foc mic, amestecând continuu să se topească, apoi adaugi jumătăţile de miez de nucă şi lasi să fiarbă până scade apa şi nucile se rumenesc uşor.

Intre timp, sfărâmi biscuiţii şi îi adaugi peste compoziţia de caramel cu nuci.

După ce a scăzut lichidul, răstorni amestecul pe un platou şi-l întinzi repede ca să nu se lipească nucile între ele. Apoi presari repedef miezul de nucă, fără să se lipească de caramel.

Nuci vieneze caramelizate

Nuci_vieneze_caramelizate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.