Nucă umplută cu sote de carne şi ciuperci cu garnitură de legume şi gulioare umplute cu ficat şi ouă

Printeaza

Nucă umplută cu sote de carne şi ciuperci cu garnitură de legume şi gulioare umplute cu ficat şi ouă

Ingrediente:Nucă umplută cu sote de carne şi ciuperci cu garnitură de legume şi gulioare umplute cu ficat şi ouă

  • 1 nucă rotundă de 1,200 kg,
  • 10 gulioare
  • 400 g cartofi noi
  • 300 g mazăre
  • 150 unt
  • 1 legătură pătrunjel
  • 150 g ficat
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • 1 păhărel de vin roşu
  • 250 g ciuperci
  • 100 g zarzavat
  • 1 ceapă
  • 1 lingură făină

 

Mod de preparare:

Nuca se frige înăbuşită cu zarzavat şi unt iar cînd este gata se scoate pe tocător. Se face apoi sosul cu făină şi supă, se strecoară şi se pune în el vin roşu.

Gulioarele se curăţă, se prepară pentru umplut şi se fierb 20 mi­nute. Cu ficatul sotat cu unt, ceapă tocată, 2 ouă fierte, sare, piper, se face tocătura cu care se umplu gulioarele şi care se aşază pe o tavă unsă.

Se dă la cuptor 10 minute. Se taie capacul de la nucă cu un cuţit şi se scoate car­nea clin mijlocul bucăţii de nucă. Ciupercile se taie felii, se sotează în unt, se amestecă cu jumătatea de sos.

Carnea friptă care s-a scos, tăiată feliuţe, se ţine la cald. Se aşază nuca golită pe platou, se garniseşte cu mazăre, car­tofi daţi prin unt, presăraţi cu pătrunjel tocat şi gulii umplute.

Cînd se ser­veşte, se umple nuca golită cu soteul de carne cu ciuperci şi se pune capacul de nucă. Se serveşte fierbinte cu sosul separat la sosieră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.