Nucă impănată la cuptor cu garnitură de chifteluţe de spanac şi roşii umplute cu pilaf

Printeaza

Nucă impănată la cuptor cu garnitură de chifteluţe de spanac şi roşii umplute cu pilaf

 

Ingrediente:Nucă impănată la cuptor cu garnitură de chifteluţe de spanac şi roşii umplute cu pilaf

  • 1,200 kg nucă de viţel
  • 100 g piept afumat
  • sare
  • piper
  • 1 legătură tarhon
  • 1 lingură bulion
  • 1 kg spanac
  • 10 roşii
  • 150 g orez
  • 2 cepe
  • 100 g zar­zavat
  • 1 l supă oase de viţel
  • 2 fileuri anşoa
  • 1 /2 pahar vin roşu
  • 1 foaie de dafin
  • 150 g unt
  • 1/2 lingură făină
  • 2 ouă
  • nucşoară

 

Mod de preparare:

Nuca se împănează cu slănină, se trece prin sare şi piper, se dă la cup­tor cu puţin unt, zarzavat, dafin, circa 50 minute. Cînd carnea este rumenită bine, se scoate şi se face sosul cu făină, supă şi bulion.

Se strecoară şi se adau­gă vinul şi tarhonul tocat. Se fac chifteluţe din spanac. Roşiile se scobesc şi se umplu cu pilaf de orez.

Se taie nuca, se aşază pe platou gar­nisită cu roşiile umplute şi chifteluţele de spanac.

Sosul se mai fierbe 4 mi­nute, cu fileurile de anşoa tăiate julien şi se serveşte la sosieră iar puţin se pune peste friptură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.